Fordítás

Hungarian Chinese (Traditional) English French German Russian

Bejelentkezés

Sokkoló és gyors-lehűtő berendezések


 

Sokkolás, gyors-lehűtés technológiák kivitelezése is része a tervezési feladatainknak, valamint kivitelezéseinknek.


 

Hűtésről beszélünk, ha az adott élelmiszert 0 és 8 °C között tároljuk. Ez nem akadályozza meg, csak lelassítja a romlási folyamatot, tehát nem öli meg a mikrobákat csak megakadályozza azoknak szaporodását. Gyors-lehűtésnél fenti folyamatot gyorsítjuk, nem hagyva időt a mikrobák nagymértékű elszaporodására.


 

Gyorsfagyasztáskor nem semmisítjük meg a mikróbákat, csak káros tevékenységüket állítjuk le. Felengedéskor (defrostálás) már elszaporodnak az apró élőlények, így az étel már romlásnak indul. A gyorsfagyasztás lényege, hogy a nyersanyagban lévő víz a lehető legrövidebb idő alatt mikrokristályosan fagyjon meg. Így a termék hőmérsékletének a lehető leghamarabb el kell érnie a -20 °C-ot.


 

Általánosan használt az u.n. tálcás, vagy kocsis sokkoló.


 

Megrendelőinknek az alábbi kérdéseinkre kell felkészülniük árajánlat kérése előtt:


 

- A termék fajtája,

- A termék hőfoka a kamrába helyezés előtt,

- A kívánt maghőmérséklet a kamrából kitárolás után,

- Az egyszerre betárolt termék mennyisége,

- A betároló szerkezet anyagminősége, súlya,

- A kívánt hűtési időtartam (termelési technikák szerint változhat)